Loading Laddar...
 

Personbil

Bergmansgatans trafikskola har funnits i över 60 år. Våra duktiga trafiklärare har den kunskap och erfarenhet som krävs för att du ska få en utbildning som håller för trafikens höga krav nu och i framtiden.

Vi följer trafikverkets krav när vi utbildar. Du får därmed en utbildning som präglas av en riskmedveten, defensiv, trafiksäker och miljövänlig körning i så väl lugn trafikmiljö som i mer avancerad trafikmiljö.

För att få övningsköra privat och på trafikskolan måste man ansöka om ett körkortstillsånd. Ansökningshandlingarna du fylla i direkt på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/

Ett syntest måste även göras och det kan du göra hos oss, hos en optiker eller läkare. Om du ska göra syntest hos oss så är det ingen tidsbokning, men ta med legitimation, glasögon/linser om du använder det och det kostar det 150 kr.

Till transportstyrelsen betalar du in 150 kr för din ansökan om körtillstånd. När du har fått intyget kan du börja övningsköra. Ett körkortstillstånd är gilltigt i 5 år.

Vi skräddarsyr din utbildning för att den skall bli tids- och kostnadseffektiv. Om du vill hjälper vi dig gärna att göra en individuell utbildningsplan och kostnadsberäkning innan du påbörjar din utbildning.

Du bokar enklast körlektioner via vår hemsida med dina inloggningsuppgifter som du får vid inskrivningen.

Om du behöver avboka en lektion så måste du göra det senast dagen innan kl 14:00. Om du bokar av senare, eller inte hör av dig alls, måste du betala full avgift för lektionen.

Den praktiska delen av utbildningen består av körlektioner i alla de moment som krävs för att nå ett körkort och de två obiligatoriska riskutbildningarna. 

Vi kör 40-minuters-lektioner med bil i början av utbildningen, efterhand kör vi ofta 80 minuters lektioner för maximal effektivitet.

Risktvåan/Halkkörning gör man så sent i utbildningen som möjligt för att bäst kunna tillgodogöra sig den. Din lärare talar om för dig när det är dags.

Övningskör gärna hemma mellan lektionerna. Elevernas handledare är välkomna att följa med under lektionerna för att få praktiska råd inför den privata övningskörningen.

För att bli godkänd som handledare krävs det bland annat att man har genomgått en introduktionsutbildning tillsammans med sin blivande elev, vår trafikskola har utbildningen som krävs. Se vår hemsida för mer information.

Teoridelen av utbildningen inleds med att du går på teorilektioner samtidigt som du arbetar med Elevcentralen Premium. Vill du repetera dina kunskaper innan du gör ditt teoriprov hos Trafikverket har du även tillgång till repetitionsfrågor och obegränsat antal sluttester.

Du har även möjlighet att arbeta med din teori på distans.

Teorilektioner har vi på tisdagar alt. onsdagar kl 17:50-19:50. Kursen består av 4 st teorikvällar. Vi använder oss av Elevcentralen Premium som är en lärarledd utbildning med digitalt material. Information om när en ny kurs startar finner du på trafikskolan och på vår hemsida där finns även mycket annan information om skolan som du kan ha nytta av.

Det är viktigt att teori och praktik går hand i hand i och med det nya sammanhållna förarprovet på vägverket. Vi anmäler dig till förarprov när du har genomgått och blivit godkänd på vår teoriutbildning, samt gjort en godkänd utbildningskontroll på körningen.

Lycka till med din utbildning.

 

Petter, Jannike, Anette, Jessica och Lena